Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Gamlestaden FF A-lag Herrar

Följ

A-lag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
Tabell
Lag M V O F P
1 Götaholms BK 19 15 3 1 48
2 Björndammens BK/Öjersjö IF 19 15 3 1 48
3 Tollereds IF 20 12 1 7 37
4 Gunnared KIF 19 10 2 7 32
5 Vatra KIF 19 10 1 8 31
6 Lekstorps IF 19 9 3 7 30
7 Gamlestaden FF 19 7 0 12 21
8 Bergums IF 20 6 0 14 18
9 Göteborgs City FF 20 5 1 14 16
10 Syrianska Göteborg FC 19 5 1 13 16
11 Angered SK 13 1 0 12 3
12 Proletären FF 0 0 0 0 0

Match

Gamlestaden FF

5 - 4
Gamlestadsvallen 1 Gräs
7 maj 2022
14:15

Angered SK

Referat

Osannolik vändning när GaFF vann

Äntligen gräspremiär! Angered SK stod för motståndet denna soliga lördagseftermiddag. Ett lag vi hade rätt så bra koll på tyckte vi.
Förutsättningar truppmässigt var väl lite blandat, saknades en del pjäser med spets, men vi hade ändå ett gött lag att ställa på benen. Självklart så höjde många på ögonbrynen när Tommy stod uppsatt som målvakt, men det var ju så att båda våra målisar fick kasta in handduken.

FÖRSTA HALVLEK
Vi startar matchen riktigt bra. Släpper inte till något bakåt och skapar chanser framåt. Mackan är het och skapar chanser med sin riviga stil. Bästa möjligheten har dock Henke som skjuter ett skott som målvakten gör en kanonräddning på.
Tyvärr så får vi inte riktigt till hörnorna, även om en hörna från Niclas dansar på ribbans överkant.
Oog i ASK åker på ett gult för filmining men måste trots det byta för skada.
Som så många gånger förr när man inte får in bollen så smäller det åt andra hållet.
Vi tappar bollen onödigt på mittfältet, det kommer en höjdboll som vårat mittförsvar går bort sig på och vips har vi 0-1!
5 minuter efter detta slår ASK in bollen i vårat straffområde och domaren blåser straff för nån sorts knuff. Obegripligt beslut och ingen vet vem som är skyldig, även om Affe tror att det är han, dock fortfarande fullständigt felaktigt.
Ali fintar Tommy och lägger bollen till höger, 0-2!
Vi fortsätter att kämpa dock och får ett intressant frisparksläge till i inläggsläge. Niclas med en fin skruv mot bortre där Ture får några hårstrån på bollen och sätter den perfekt nere i hörnet, 1-2!
Strax därefter blir Jama varnad.
Vi får ännu ett läge på hörna eller frispark, Ture hittar en bra yta och nickar bollen i kryssribban och jobbar sen lite väl hårt på returen och glidtacklar målvakten i ansiktet och det är tack o hej, Rött kort!
Dom sista minutrarna är det mest fokus på att inte släppa en boll till.

ANDRA HALVLEK
Då vi är en man mindre får vi ändra lite i själva uppställningen och det blir ett par byten. Dock så har vi en väldigt tydlig idé i andra som kanske inte är så sofistikerad, men herregud vad effektiv. Vi dundrar på offensivt trots en man mindre ASK kommer inte över halva plan första kvarten, märkbart överraskade över våran attittyd och inställning.
I minut 52 så får vi en frispark i bra läge och då krasslige Niclas fått gå ut så tar Fabbe bollen och skruvar bollen, ärligt talat ganska så mitt i mål, även om det är en viss skruv på bollen. Målvaktens handled viker sig och vi har 2-2!
Vi skapar chans efter chans och Henke vinner boll högt, är fri och försöker runda målvakten och det slutar i nån form av block där Lucas såklart dyker upp och letar efter en ledig lucka, 3-2! Vi har vänt!
Nu e d riktigt spännande och hett, bla får Jonathan gult för protest.
Dom offensiva spelarna gör ett hästjobb i andra, bla Johan som dribblar och kämpar sig förbi på högerkanten och får in en Andreas som otroligt kyligt lyfter bollen över en utspringande målvakt, 4-2!Välförtjänt första mål i GaFF för Hagberg.
Med en kvart kvar kämpar sig Mackan förbi på kanten, o skjuter in bollen som målvakten inte kan hålla, Johan är påpassligt framme och gör mål igen, 5-2! Nu känns det klart och kanske smyger sig den känslan på ibland för vi börjar spela övermodigt längre bak i banan och bjuder liksom in ASK lite.
En felpass bakåt, Tommy river ner spelaren och domaren pekar på punkten igen. Ali igen, Tommy är på den, men 5-3!
Tiden går och vi är det bättre laget men trots att 45 min har gått så fortsätter spelet långt över det. Vi går bort oss lite bakåt och tyvärr så får ASK in ännu ett mål, 5-4!
Domaren blåser äntligen av och vi kan jubla.

SAMMANFATTNING
I efterhand så måste man säga att det här var en match som vi ska vinna. Men såsom matchen utvecklade sig så är det oerhört starkt gjort att vinna matchen. Trots en man mindre vänder vi på steken och tar framförallt över matchbilden på ett fantastiskt sätt.
Jätteskönt att börja med en seger på vallen också, för att få en go känsla i fortsättningen.
Också oerhört skönt att för första gången på ett par säsonger ta två raka och skapa lite momentum.
Minuset får man ju säga är att vi får en avstängning på Ture och att Glenn drar på sig en fotskada.
Fin närvaro på läktaren med där hela sjukstugan var på plats och givetvis ska vi nämna att den gamle legendaren Kevin gjorde ett uppskattat besök på läktaren.
Efter matchen blev det trevligt häng med öl o käk och bra närvaro även där.

Matchens GaFFlar

Jonathan: Växt in i sin ytterbacksroll på ett fantastiskt sätt och sätter knappt en fot fel i matchen. Blev utbytt i 2 min men fick komma in igen då vi inte kunde vara utan honom.

Andreas: Gjorde ett oerhört viktigt mål men det var hans hårda jobb som framförallt bidrog till att vi kunde hålla uppe intensiteten. Grymt inhopp.

Johan: Första halvlek glömmer vi. Andra är han överallt och gör nästan allt rätt och gör både mål och ass och poängformen håller i sig för den gode doktorn.
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Johan Cederqvist 1 1 1 0 0 0
Andreas Hagberg 1 1 0 0 0 0
Fabian Snive 1 1 0 0 0 0
Lucas Pettersson 1 1 0 0 0 0
Ture Dreier 1 1 0 0 1 0
Henrik Sellgren 1 0 1 0 0 0
Markus Nilsson 1 0 1 0 0 0
Niclas Karlsson 1 0 1 0 0 0
Alfred Johansson 1 0 0 0 0 0
Glenn von Beetzen 1 0 0 0 0 0
Jonathan Ödman 1 0 0 1 0 0
Lucas Towell 1 0 0 0 0 0
Omar Omeirat 1 0 0 0 0 0
Pontus Olsson 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Tommy Olsen 1 0 0 0 4 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien